Eetstoornishulp tijdens en na je zwangerschap

Voor vrouwen die een eetstoornis hebben (gehad)

Je bent het zat dat je eetstoornis invloed heeft op je leven. Je wilt leren je lichaam te accepteren en te waarderen voor alles wat het doet voor jou en je kindje tijdens én na je zwangerschap. 

Tijdens deze bijzondere periode van zwanger zijn, wil je volop genieten, vrij van schuldgevoelens die mogelijk opduiken door je eetstoornis en je zelfbeeld. Je wilt niet het gevoel hebben dat je gewichtstoename moet compenseren tijdens de zwangerschap, aangezien dit een natuurlijk en gezond onderdeel is van dit proces.

En in de shitshow na de bevalling, met hormonen, weinig slaap en (borst)voeding wil je niet vervallen in je oude eetstoornisgedachten om maar zo snel mogelijk weer gewicht te ‘moeten’ verliezen. Het allerbelangrijkste voor jou is dat je baby gezond (op)groeit. En daar ben jij als moeder van dit kindje hard voor nodig. En een eetstoornis helpt je daar niet bij. Dáár gaan we samen aan werken, deze twaalf weken.

Voorkom een terugval tijdens je zwangerschap
Voor zwangere vrouwen die anorexia hebben (gehad)

Hoe zou het voor je zijn als…

… Je niet meer je groeiende babybuik wilt verstoppen, maar juist wilt laten zien, omdat je er ontzettend blij mee bent?

… Je zonder twijfel kunt vertrouwen op jezelf en je lichaam tijdens en na de zwangerschap?

… Je de handvatten hebt om met stress om te gaan en niet te vervallen in eetstoornisgedachten?

Je trots bent op je lichaam, dat het een kindje kan dragen of heeft gedragen? Dat je lichaam hiertoe in staat is?

… Je op een gezonde manier kunt omgaan met de veranderingen van je lichaam

Hoe ziet het traject eruit?

Intakesessie van 1,5 uur

7 persoonlijke sessies van 1 uur

Praktische oefeningen en opdrachten

Traject van 3 maanden

4 online intervisiesessies van 1 uur met andere deelnemers

Jouw investering is €1497

Na dit traject…

… Is voor jou helder waarom een eetstoornis je niet in de weg mag staan om moeder te worden en moeder te zijn.
… Heb je concrete handvatten hoe je kunt omgaan met je angsten voor aankomen en je veranderende lichaam.
… Weet je wat jouw triggers zijn.
… Bouw je aan een vangnet om je heen voor tijdens of na je zwangerschap.
… Kun je veel liever en zachter voor je (zwangere) zelf zijn.

Zonder eetstoornis genieten van je zwangerschap
Ervaringsdeskundige zwangerschap en anorexia

Veelgestelde vragen

Geef je ook voedingsadvies?

Nee, hiervoor kun je het beste bij een diëtiste terecht. Of bij de verloskundige. Die kan jou ook helpen bij advies over gezond en veilig eten voor jou en je baby.

Hebben we weegmomenten?

Dit traject is niet gericht op je gewicht, maar juist om je mentaal sterker te maken en je handvatten te geven om om te gaan met moeilijke momenten tijdens je zwangerschap. We gaan dus niet wegen.

Geef je ook losse sessies?

Nee. Het traject dat ik aanbied, omvat alle belangrijke elementen waarmee we samen naar een mooi resultaat werken: dat jij kunt genieten van je zwanger zijn of moeder zijn. Zónder stress over de extra kilo’s en je veranderende lijf. Dat resultaat behalen we niet met losse sessies.

Geef je ook losse sessies?

Nee. Het traject dat ik aanbied, omvat alle belangrijke elementen waarmee we samen naar een mooi resultaat werken: dat jij kunt genieten van je zwanger zijn of moeder zijn. Zónder stress over de extra kilo’s en je veranderende lijf. Dat resultaat behalen we niet met losse sessies.

Geef je ook online begeleiding?

Woon je te ver weg of wil je liever niet reizen, dan doen we de sessies online via Microsoft Teams. De intervisiesessies met andere deelnemers zijn sowieso online.

Wat als ik een keer niet kan?

Dat kan natuurlijk gebeuren. Dan verschuiven we de sessie een week door. Let wel goed op de algemene voorwaarden. Als je dit niet op tijd aangeeft, kunnen hier kosten aan verbonden zijn.

Wat houden de intervisiesessies met andere deelnemers in?

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Ik geloof sterk in de kracht van de groep. We hebben elkaar allemaal wat te leren en te brengen. In een intervisiesessie breng je jouw uitdaging in, de rest mag hier dan verdiepende vragen over stellen, om vervolgens tips of oplossingen te delen. Dit levert je altijd nieuwe inzichten op. Jij kiest zelf welke actie je neemt naar aanleiding van de intervisiesessie.